Завод за здравствену заштиту радника Министарства унутрашњих послова
Општа медицина... Физикална медицина... Интерна медицина... Гинекологија... ОРЛ... Офталмологија... Неуропсихијатрија... Психолог... Медицина рада... Саобраћајна медицина... Радиолошка дијагностика... Ултразвучна дијагностика... Лабораторија... Апотека... Превијалиште...

Превентивни центар...

У Србији је 2005. године, у оквиру пројекта Министарства здравља Републике Србије "Унапређење превентивних здравствених услуга у Србији", а под покровитељством Европске агенције за реконструкцију, започет процес формирања нових организационих и функционалних јединица у домовима здравља - центара за превентивне здравствене услуге.

Примећено је да је највећи акценат у примарној заштити на куративним услугама, тј. лечењу пацијената, уместо на превенцији, чиме се губи смисао примарне здравствене заштите, јер већина болести од које становништво у Србији оболева и умире, може се спречити корекцијом животних стилова.

Превентивни центар ЗЗЗЗМУП Србије има задатак што успешније промоције здравља и свих видова превенције болести становништва, а у циљу унапређења здравља својих пацијената.

У оквиру Превентивног центра ради:

Превентивно саветовалиште прима пацијенте у радно време и врши едукацију и подизање свести пацијената о значају и препознавању здравих стилова живота, као и потреби очувања и редовне контроле здравља. Превентивни прегледи се обављају у складу са националним стандардима (нпр. скрининг за кардиоваскуларне болести, цереброваскуларне болести, диабетес мелитус тип 2, карциноме и друге болести).

Радионица - Баријере у постизању оптималне гликорегулације

Март 2024 - Месец борбе против рака: знањем до смањења ризика

Светки дан здравља 7. април 2024 - Моје здравље, моје право!

10. мај 2024 - Међународни дан физичке активности

31. мај 2024 - Светски дан без дувана - Заштитимо децу од обмана дуванске индустрије